No niin... Päätinkin jakaa tämän osan kahtia. No 6b. osa on jo suunniteltu joten siinä ei pitäisi mennä ainakaan kovin kauaa. Nyt osaan...

***

Lasten syntymäpäivien jälkeen, arki lähti kulkemaan normaalisti. Varsinkin Asko oli täysin hurahtanut Aleksanterin kanssa leikkimiseen ja tämän opettamiseen. Usein, kun Aleksanteri heräsi yöllä, Asko oli valmiina ja pian koko talo oli täynnä iloista naurua.

Jokainen aamu alkoi samalla tavalla. Mel heräsi Askon kanssa aikaisin aamulla ja meni tekemään aamiaista.

Samaan aikaan, Asko oli jo hoitamassa Aleksanteria. "No niin Aleksanteri. Ole kiltisti. Kohta päästään syömään.", Asko sanoi joka aamu Aleksanterille.

Eräänä aamuna, kun aurinko oli jo noussut Asko kysyi, "Mel, haittaako jos tulen hieman myöhemmin kotiin tänään?"

"Ei tietenkään. Saathan sinä mennä minne haluat, mutta voitko kertoa minne menet?", Mel kysyi.

"No... Tuota.. Se on yllätys", Asko vastasi hieman hermostuneesti.

"No mene sitten. Mutta tule kotiin ennen pimeää. Olisi mukavaa jos Susanna näkisi isänsä illallakin, eikä niin että päätät tulla vasta yöllä", Mel vastasi.

"Tietenkin. Ei minulla mene kovin kauaa", Asko sanoi ja alkoi lusikoida murojaan.

Kun koulubussi oli jo ovella, Susanna päätti vielä auttaa hieman äitiään ja siivota lautaset pois.

"Voi Susanna. Eihän sinun tarvitse. Myöhästyt kohta bussista", Mel sanoi kun huomasi Susannan aikeet.

"No, kaipa minä voin sitten mennä. Mutta eikö isikin mene samaan aikaan töihin? Eikö senkin pitäisi jo lähteä?", Susanna kysyi.

"Ai menenkö? Voi herranen aika. Miten en muistanut?", Asko sanoi kiireesti ja lähti vaihtamaan vaatteita juosten.

"Voi tuota isääsi. No niin, kiiruhda nyt, ettet myöhästy niin kuin isäsi" Mel sanoi.

Susanna lähti ja pian Askokin juoksi kimppakyytiinsä ja pahoitteli viivästystä teko syyllä "Vaimo ei päästänyt lähtemään"

Ja niin Mel joutui tiskaamaan, kuten joka aamu Askon ja Susannan lähdettyä. "Pitäisi mennä katsomaan mitä Aleksanteri tekee. Toivottavasti ei sentään riko paikkoja." Tiskattuaan, Mel lähti etsimään Aleksanteria ja löysikin tämän leikkimästä vessasta.

Päivällä, kun Aleksanteri oli päivä unilla, Mel söi edellispäivältä jääneitä leipiä ja mitti samalla Askoa. "Minnekköhän se mies on tälläkertaa menossa. Toivottavasti ei sentään toisen naisen kanssa.. tai miehen", Mel ajatteli ja naurahti hieman. "Tuskinpa sentään"

Päivä kului nopeasti ja pian Susannakin tuli koulusta. Mel auttoi Susannaa läksyissä, vaikka eipä Susanna paljoa apua tarvinnut.

Illallakaan Asko ei ollut vielä tullut.

"Äiti, missä isi on? Eikö sen olisi jo pitänyt tulla?", Susanna kysyi.

"No, eiköhän isäsi kohta tule", Mel vastasi.

"Mutta kun minä näin sen ihan varmasti kaupungilla. Meidän bussi meni yhden kaupan ohi ja minä näin isin juttelemassa jonkun naisen kanssa.", Susanna selitti.

"Naisen? Minkälaisen naisen? Ja missä? Tai no, ei sillä väliä. Menepä nukkumaan. Näet isäsi huomenna." Mel sanoi ja hätisteli Susannan nukkumaan.

 

Okei eli tämä oli todella lyhyt osa. Enemmänkin johdattelua. Seuraavassa osassa (joka on siis 6b) näemme Askon version näistä tapahtumista ja mitä tapahtuukaan Askon paluun jälkeen... Kommentoida saa edelleenkin, joten kirjoittakaapas nyt edes jotakin...